Dear diary...

&

Vlogverslaving

Soort van per ongeluk ben ik verslaafd geraakt aan het kijken van vlogs. Ik lees nou eenmaal graag de roddels op de achterklap sectie van de website nu.nl en er kwamen namen in voor waar ik nog nooit van had gehoord zoals Monica Geuze, Rose Bertram, Anna Nooshin, Romee Strijd en Famke Louise.  De helft van hen bleken modellen te zijn en de rest zijn professionele vloggers die ´gewoon´ hun leven filmen. Ik zocht ze op en bleef vooral hangen bij Monica Geuze, video na video kijkend.

Een deel van de verslaving komt denk ik voort uit het feit dat het korte video´s van maximaal tien minuten zijn en daarom bleef ik maar denken ´nog eentje dan´. Voor de rest is het vooral dezelfde aantrekkingskracht als de gewone reality shows zoals The Kardashians of mijn persoonlijke favoriet van vroeger de Pfaffs. Er gebeurt eigenlijk niets en alles is geregisseerd en toch is het volgen van iemand anders ´leven´ fascinerend: soms herkenbaar en soms juist verbazend.

Ik vroeg me al snel af waar deze mensen in godsnaam van leven, de professionele vloggers bedoel ik. Geen van hen kookt ooit zelf en spendeert hele dagen in restaurants voor lunches en diners. Waar halen ze in godsnaam het geld vandaan? Nou weet ik dat je betaald wordt door Youtube al naar gelang hoeveel views je video´s krijgen maar daarvan kan je volgens mij nog geen gloednieuwe dure Range Rover kopen. Waar de meesten vooral van leven is doordat ze kleding of make-up of bodylotion of hagelslag tegen betaling in hun video´s gebruiken en het daarmee bij ons aanprijzen, soms onopvallend en soms juist heel opvallend. Hele make-up routines worden gefilmd en de producten daarvoor aanbevolen. Of klinieken voor het opspuiten van lippen worden bij de naam genoemd.

En dat brengt me bij de reden waarom ik inmiddels weer afgekickt ben van mijn vlogverslaving. Ik werd er namelijk redelijk depressief van want onbewust ben ik ook meer make-up gaan kopen en verlang ik ook opeens naar een Chanel tas terwijl ik voor de eeuw van vloggers daar nog nooit over had nagedacht. Chanel tassen zijn voor rijke beroemdheden maar als meiden van twintig ze kunnen hebben terwijl ze ook gewoon bij H&M en Zara shoppen waarom heb ik ze dan niet?! En wie wil  nou niet de hele dag uiteten gaan en in plaats van 9 tot 5 werken gewoon lekker laat opstaan, op de bank hangen en van een gezichtsmaskertje genieten tegen betaling?  

Daarom heb ik besloten geen vlogs meer te kijken want eigenlijk is het alsof je vrijwillig naar een urenlang reclameblok zit te kijken zonder dat je het doorhebt. Liever kijk ik naar alle tien seizoenen van Friends die nu op Netflix staan. Daar kan ik tenminste om lachen en word ik niet depressief van!

 

Veel liefs, Adinde

My diary