Dear diary...

&

Inspiratie?! goede voornemens

Het is 2019 en een nieuw jaar komt altijd heel cliché met goede voornemens. Op één of andere manier voelt het begin van het jaar als een nieuwe start om een betere versie van ons zelf te worden en daar horen dan voornemens bij. Welke voornemens hebben jullie? Ik weet nooit of het echt nut heeft om ze te maken. Elk tijdschrift heeft er wel een artikel over in januari; werkt het nou wel of niet ? Misschien geef je juist wel sneller voornemens op of is het toch een goede stok achter de deur? Gezonder eten, minder feesten, meer sparen en meer sporten staan zoals elk jaar hoog op mijn lijstje maar daar heeft niemand van jullie wat aan om over te lezen. Misschien dat de volgende voornemens interessanter zijn en iets van inspiratie geven aan sommigen:

 

Loslaten. Dit jaar ga ik proberen om te accepteren dat ik niet alles naar mijn hand kan zetten. Na vijf jaar in het buitenland wonen weet ik dat ik geen enkele controle heb over het chaotische land waarin ik leef maar eigenlijk geldt dat net zo goed voor elke andere plek in de wereld. Er gebeuren nou eenmaal dingen in het leven waar je geen controle over hebt. Het enige wat ik kan doen is dat te proberen accepteren en er vrede mee hebben dat het leven toch 50% hard werken en 50% geluk of pech hebben is.

 

Minder bang zijn. Ik kan heel veel tijd per dag spenderen aan het inbeelden van alles wat mis kan gaan in het leven. Vooral veel ziektes en ongelukken komen er in mijn fantasiëen voor. Compleet onnuttig natuurlijk want tot nu toe heb ik altijd juist bijzonder veel geluk op dat gebied gehad dus de angst is ook nog eens ongegrond. En hier geldt natuurlijk dat je je beter pas zorgen kunt maken als het je overkomt maar het is moeilijk om de gedachte te ontdenken als die eenmaal gedacht is. Feit blijft dat ons lichaam een mysterie is en dat niemand weet waar al die enge dodelijke ziektes vandaan komen. Maar goed, lekker handig om bij stil te staan, ik ga dat allemaal gewoon negeren dit jaar!

 

Zonnebrandcrème opdoen. Kennen jullie de speech van Baz Luhrman (zie hieronder)? Zijn enige advies aan mensen is om zonnebrandcrème op te doen. Het enige advies waar hij wetenschappelijke argumenten voor heeft en eentje die ik net heel erg genegeerd heb en dus dit schrijf met een knalrode verbrande neus. De rest van zijn adviezen zijn zo goed verwoord dat ik dit net zo goed niet had kunnen schrijven dus bekijk zijn video!

 

Gelukkig nieuw jaar!

Veel liefs, Adinde

My diary