Dear diary...

&

Inspiratie?!

Het is al even geleden sinds ik iets heb geschreven over wat me inspireert in het leven maar geen zorgen, ik ben weer helemaal terug met dingen die me (wel of niet) inspireren!

Ik heb het weleens ergens eerder gelezen: vroeg opstaan en een goede morgenroutine bepalen de rest van je dag. Het helpt om bewust met goede energie aan je dag te beginnen. En als je iemand bent (zoals ik) die vaak klaagt dat er te weinig tijd is op een dag, dan is vroeg opstaan een goed idee. Dat zegt men tenminste.

Ik dacht altijd dat het voor mij geen nut heeft om daarover na te denken. Het onderwijs in Bolivia begint erg vroeg dus dat betekent dat ik alle dagen om kwart voor zes opsta en een half uur heb om op weg te zijn naar mijn werk. Kwart voor zes is natuurlijk midden in de nacht dus nog vroeger opstaan is echt geen optie. Dat dacht ik tenminste.  Maar een half uur eerder opstaan maakt in theorie eigenlijk weinig uit. Het is nog steeds vroeg en voor mijn gevoel midden in de nacht. Dus ik besloot het een kans te geven. De afgelopen twee weken ging de wekker om kwart over vijf. Om wakker te worden doe ik buikspieroefeningen, kijk ik een Youtube video die me inspireert (daar stikt het trouwens van) en mediteer ik.

Een paar dingen vielen me op. De Youtube filmpjes zijn extreem vrolijk voor zo vroeg in de morgen. Dat irriteerde me op het begin wel want het kwam niet echt overeen met mijn eigen humeur. Maar het helpt wel. Ik moet ervan glimlachen en toch denk ik gedurende de dag eraan terug. Dat mensen met succes diegene zijn die nooit opgeven en dat iedereen een talent heeft waarvoor je op de wereld gezet bent. Het beste filmpje dat ik gezien heb (zie hieronder) ging erover dat gelukkig zijn niets te maken heeft met de omstandigheden waar je in verkeert. Dat was echt een eyeopener voor me. En dat om kwart over vijf ´s ochtends!

Ik dacht van te voren dat een half uur minder slaap eigenlijk weinig uitmaakt op een dag. Maar als je het optelt in een week mis je algauw drie uur slaap. De eerste week was ik daar wel moe van maar de tweede week ging dat al een stuk beter. Het is ook meer een mentale kwestie want ik heb altijd geleerd dat ik 8 uur slaap nodig heb.  Maar waarom zou ik het met 7.5 niet redden?

Maar over het algemeen moet ik zeggen dat het wel echt lekker is om zo vroeg op te staan. Vooral omdat je even de tijd hebt om wakker te worden en het mediteren me helpt om te focussen op wat de dag gaat brengen. Dus daarom raad ik het iedereen aan. Probeer het gewoon een week lang en kijk of het je bevalt of niet! Er zijn natuurlijk ook gekken die je aanraden om om vier uur ´s nachts op te staan maar daar begin ik niet aan hoor. Een half uur eerder, meer niet!

Veel liefs, Adinde

My diary