Dear diary...

&

Boeken!

Ik heb al eerder geschreven over hoe ik op ideeën kom voor verhalen (vooral door te Zumba dansen). En ik heb geschreven over de muziek die me inspireert om te schrijven en me ´in the mood´ brengt om iets op papier te zetten. Maar gek genoeg heb ik nooit geschreven over de boeken die me inspireren om ook zelf te schrijven. Dat is eigenlijk raar want er is niets wat ik liever doe dan lezen. Volgens mijn moeder was ik als kind bang dat ik op een gegeven moment de bibliotheek uit zou hebben en ik herinner me nog hoe ongeduldig ik was toen ik eindelijk mijn eerste letters leerde lezen en schrijven en hoe ik mijn vakanties doorbracht door een boek per dag te lezen. Kortom, ik hou enorm van boeken! Hier dus een paar voorbeelden van boeken die ik echt aanraad om te lezen!

 Alles van Haruki Murakami. Er is niemand zo goed als Murakami vind ik maar lees hem alleen als je bestand bent tegen de rare personages, parallelle werelden en vooral het feit dat niet alles uitgelegd zal worden (soms toch nog wel moeilijk voor mij). Een paar titels die ik geweldig vond: de opwindvogel kronieken, ´Kafka op het strand´, ´Norwegian wood´ en ´De wilde schapenjacht´. Als ik Murakami lees wil ik hem zijn en ben ik jaloers op zijn creativiteit en originaliteit. Als ik Murakami lees ben ik zowel geïnspireerd als gedemotiveerd. Want zo goed als hem word ik natuurlijk nooit!

 Ik las ´De wijde hemel´ toen ik een jaar of vijftien was. Tegenwoordig is er ook een film van, ´The lovely bones´ maar het boek was voor mij een hele intense ervaring. De familieleden die proberen verder te leven na een het verlies van een dierbare en de dode dierbare die naar hen kijkt vanuit een plek die op een soort van hemel lijkt. Voor mij leefden de personages echt en ik vond het hartverscheurend om te lezen hoe verlies zulke grote gevolgen hebben voor veel mensen.

Als laatste vond ik het boek ´When breath becomes air´ van Paul Kalanithi heel indrukwekkend om te lezen. Alleen de titel al vind ik prachtig en creatief maar ook het verhaal is heel inspirerend en confronterend eerlijk van iemand die schrijft over hoe het is om dood te gaan. Geen vrolijke literatuur maar absoluut een aanrader.

Er zijn nog veel meer boeken die ik je aanraad om te lezen dus dat zal binnenkort vast ook gebeuren. Wat is jouw favoriete boek?

Veel liefs, Adinde

My diary