Dear diary...

&

Alledaags zijn!

We hebben allemaal dromen waarvan we hopen dat ze uitkomen. Iedereen droomt van een succesvolle toekomst vol grote avonturen, meeslepende liefdes en sommigen dromen van een podium. Een podium om op te zingen, dansen of te spelen. Eigenlijk willen we allemaal na onze dood herinnert worden, erkend worden voor het succesvolle leven dat we geleid hebben.

Ik heb er altijd van gedroomd om een succesvol schrijver te worden. Zo één die betaald wordt om uit eigen werk voor te lezen voor een groot publiek, die op Wikipedia een lijst van gepubliceerde boeken heeft en in elke talkshow wel een keer is verschenen. Of nee, toch maar niet. Ja, wel om van het schrijven te kunnen leven, de kans te hebben om alle verhalen die in me zitten te verkopen en altijd creatief bezig te zijn. Voor de rest ben ik te cameraschuw, dat zou geen goed plan zijn! Maar goed, JK Rowling zei dat ooit ook. Alleen dat is nu niet het punt wat ik wil maken.

Het punt is dat succesvol willen zijn, echt goed in één ding willen zijn helemaal geen droom zou moeten zijn. Ik pleit hier namelijk voor alledaagsheid, voor doorsnee zijn en voor het gemiddelde als talent zien. Want dat is de enige manier waarop je het leven ten volle zult meemaken. Sporters, schrijvers, acteurs en beroemdheden zijn vaak goed in één ding waarvoor ze alles opgeven. Ze hebben zich aan een bepaald schema te houden, eten niet alles wat ze willen, verliezen privacy en moeten er altijd perfect uit zien. Wij, de meerderheid die niet uitblinkt in één ding, die naast een passie ook een baan, een gezin, een huis en een hobby heeft benijden hen. Wat zouden we graag net zo goed zijn als hen. Maar wij hebben juist alle kansen in het leven om nieuwe dingen uit te proberen (ga een keer aquajoggen, dat is hartstikke leuk!), om ´la dolce vita´ te leven met een wijntje en toastje, om de hele nacht te dansen, om een kater te hebben, om vriendschappen te onderhouden, om familie te hebben, om te winkelen en vrijwilligerswerk te doen. Het leven van de gemiddelde mens is divers, afwisselend en intens. Dat gaat de geschiedenisboeken niet in om dat het niet uit te leggen is, omdat ieder dat zelf moet meemaken om dat uit te vinden.

Dus wees niet jaloers op hen die succesvol lijken, wees trots op wie je bent. Wees doorsnee!

 

Veel liefs, Adinde

My diary